Dom > Znanja > Sadržaj
Bakar izuzetno čistog čistoća koji se koristi u bakarnom cilju
- Jan 17, 2018 -

Ultra High Puriy Copper Target Usage

 

Odgovarajuće za raspršivanje DC, tropolno sputteriranje, četverostepeni sputtering, RF sputtering, target sputtering, raspršivanje jonskih zraka, magnetronsko raspršivanje i sl., Može se prevariti reflektivni film, provodni film, poluprovodnički film, kondenzatorski film, ukrasni film, zaštitni film, integrisano kolo, displej itd. U poređenju sa drugim ciljevima, cena bakra je niža, pa je ciljni materijal bakra preferirani ciljni materijal pod pretpostavkom ispunjavanja funkcije filmskog sloja.

 

Ultra High Purity Copper ciljna klasifikacija

Cilj bakra ima planarni cilj bakra i rotaciju bakarne ciljne tačke.

Meteorološki cilindar bačvi je oštar, okrugao, kvadrat i tako dalje.

Rotirajuća bakarna meta je cevasta, upotreba visoke efikasnosti, ali nije lako procesirati, kroz ekstruziju bakra visoke čistoće, istezanje, ispravljanje, termičku obradu, mašinsku obradu i druge postupke obrade, kako bi na kraju proizveli ciljane proizvode bakra koji se rotiraju.

 

Ultra visoke čistosti bakra ciljne metode proizvodnje

1, proizvodnja i prečišćavanje bakra: bakarne sirovine su bakarne rude. Bakarna ruda može se podijeliti u tri kategorije

sulfidne rude kao što su rude halkopita (CuFeS2) (Cu5FeS4) i halkocita (Cu2S) i tako dalje.

oksidni minerali kao što je crveni bakar (Cu2 O) malahit [Cu2 (OH) 2CO3] silicijum Malahit (CuSiO3 • 2H2) i tako dalje.

prirodni bakar i bakar rudni sadržaj bakra od oko 1% (0,5% ~ 3%) imati vrijednost eksploatacije, jer metoda flotacije može biti dio rude gangue i drugih nečistoća uklonjenih i dobiti veći sadržaj bakra (8% ~ 35%) koncentrat peska. Sirovi bakar se dobija nakon ekstrakcije, a bakar se rafiniše sa 99,95% na 99,99%, 99,999% i 99,9999% više elektrolize i metoda topioniziranja zona. Trenutno je najveća čistoća u Kini oko 99,9999% (6N).

2, sa bakarnim ingotima visoke čistoće kao sirovinama za kovanje sirovina, valjanje, termičku obradu, tako da se uzorak zrna unutar manjeg, povećanog gustoća zadovolji sa ciljem prskanja koji je potreban za bakar.

3, deformisani bakarni materijal visoke čistoće nakon obrade, zahtjevi obrade obrade bakarnih metala visoke preciznosti, visokog kvaliteta površine, obrađeni u mašinu za vakuumsko premazivanje zahtijevanih veličina cilja na njemu, bakarnog cilja i mašine za premazivanje i više priključaka za Thread.

 

Izgled Ultra High Purity Copper-a

Sa brzim razvojem elektronske industrije, zahtevi za bakarne mete takođe se povećavaju korak po korak. Odgovarajuće nacionalno tehničko osoblje tek treba da standardizuje čistoću ciljeva bakra i standardizaciju tržišta.


Par: ne

Sljedeći: Celuloza