Dom > Vijesti > Sadržaj
Utjecaj bakra na ljudsko tijelo
- Sep 05, 2017 -

Bakreni uvod bakra je neophodno mikroelement u ljudskom tijelu, Bakar je široko Distribuiran u biološkim tkivima, većina od kojih su organski kompleksi, mnogi od njih su metalni proteina, koje funkcionalno ulogu u obliku enzima. Pojedinih enzima koji sadrže Bakar proteina ima čisto Fiziološki i biokemijski učinak, puno kisika vezane elektron prijenos i redoks reakcija u biološkim sustavima djelovanjem koje sadrže Bakar enzima koji su od vitalnog značaja za životni proces.

Otkriće bakra 1928 godine Hart izvijestio da štakori s anemijom mogu samo biti ispravljene od strane dopuna željeza u isto vrijeme, smatra se da Bakar je neophodan element sisavaca. Nakon otkrića Menkejevu bolest 1962, smatrali su biti zvog poremećaj apsorpcije bakra nakon 10 godina. Bakreni 18.stoljeća dokazano biti normalni sastavni dio krvi, njegova toksičnost je opisana krajem 19 stoljeća.

Hrana izvor bakra se može pronaći u različite namirnice, kamenice, školjke morske hrane i orasi su dobri izvori bakra slijedi životinjskih jetara, bubrega, dijelovi klice žitarica, mahunarke i tako dalje.

Bakar se apsorbira u metaboličkim upija dijeta, krv transportira u jetru putem portalne vene i bakreno plava proteina se dodaje, krv onda je izdana u tijelu a većinu endogenog bakra izlučuje u na gastrointestinalnog trakta s bakra, koji se apsorbira iz hrane i male količine bakra izlučuje kroz druge kanale. Bakar se apsorbira u tankom crijevu, malim količinama apsorbira od strane želuca.